חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 38291-03-11

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום באשדוד
38291-03-11
15.7.2013
בפני :
אריאל ברגנר

- נגד -
:
אורן אלחריזי
:
1. אליהו מעודה
2. לאה מעודה

פסק-דין

בפני תביעה כספית ע"ס 60,212 ש"ח שהחלה בסדר דין מהיר ולאחר מכן בהחלטתי מיום 10.1.12 קבעתי כי המשך ההליך יהיה בסדר דין רגיל.

בכתב התביעה טוען התובע, בין היתר, כדלקמן:

1.         כי הוא קבלן לעבודות בניה הרשום כדין בישראל.

2.         כי ביום 10.5.10 התקשרו הצדדים בחוזה לביצוע עבודות בניית שלד בית מגורים בישוב ניצן בתמורה לסכום של 330,000 ש"ח כולל מע"מ לפי מועדי שתלום שנקבעו בחוזה בהתאם לשלבי הביצוע. עוד סוכם כי לגבי ביצוע תוספות ישולמו תשלומים נוספים.

3.         כי הנתבעים שכרו שירותיו של יועץ קרקע, מר דורון אשל וביום 18.5.10, התקיימה פגישה של כל הצדדים בנוכחות מר אשל אשר ביקש לבצע דגימה בקרקע באמצעות קידוח ניסיון בקרקע.

4.         כי עפ"י חוות דעתו של מר אשל שיטת הביסוס המתאימה לקרקע היא פלטות יסוד ולא כלונסאות.

5.         כי לבקשת הנתבעים העביר התובע את חוות הדעת של מר אשל לחברת המהנדסים ששכרו הנתבעים לשם התאמת תכניות הבנייה לחוות הדעת.

6.         כי ביום 23.5.10 ולאחר שהתובע קיבל את תכניות הבניה המתוקנות מהמהנדס החל התובע בביצוע עבודות בניית השלד, כנדרש בחוזה הביצוע ולשביעות רצונם של הנתבעים.

7.         כי במהלך חודש יולי 2010 הושלמה בניית השלד לשביעות רצונם של הנתבעים, תוך עמידה בלוחות הזמנים.

8.         כי התובע ביצע עבודות נוספות לבקשת הנתבעים בסך כולל של 12,806 ש"ח כולל מע"מ.

9.         כי במעמד ביצוע גמר חשבון סירבו הנתבעים לשלם לתובע את יתרת חובם בהתאם לחוזה הביצוע בסך של 25,000 ש"ח (לאחר הפחתה לפנים משורת הדין של 5,000 ש"ח בשל אי ביצוע יציקת מדרגות חיצוניות) וכן עלות העבודות הנוספות בסך של 12,800 ש"ח בנימוק כי התובע ביצע את יציקת יסודות השלד מסוג פלטות יסוד ולא כלונסאות, דבר שגרם לתובע "להרוויח כסף" ועל כן על התובע לקזז ההפרש מסכות התמורה שבחוזה הביצוע.

            התובע כופר בטענה זו וטוען כי הדבר לא הוסכם וכי על הנתבעים לשלם את מלוא התמורה החוזית.

10.        כי לאחר מכן הסכימו הצדדים לפנות לגורם ניטרלי  - מר אביאל קוטלר - אשר העריך את העלויות של יציקת פלטות יסוד גבוהות יותר ועל כן על הנתבעים לשלם לתובעים את הפרש העלויות בסך של 21,832 ש"ח בהתאם למחירון דקל.

11.        כי מלוא חובם של הנתבעים הוא הסך של 60,212 ש"ח*:

            תוספות ושינויים -                                 12,800 ש"ח

            יתרת חוב עפ"י חוזה הביצוע -                25,000 ש"ח

            הפרש יציקה עפ"י חוו"ד מר קוטלר -       21,832 ש"ח

            מחצית שכרו של מר קוטלר -                  580 ש"ח

            סה"כ -                                                  60,212 ש"ח

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>